Germania isi inchide frontierele. Austria suspenda trenurile catre Germania

Ministerul german de Interne a dispus introducerea de controale temporare la frontiera cu Austria, conform reglementarilor Schengen pentru cazuri de urgenta, dupa masuri similare adoptate la granita austriaco-ungara.

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat ca refugiatii nu vor putea alege tarile-gazda si a indemnat celelalte state europene sa intensifice eforturile de solidaritate in criza imigrantilor, scrie Mediafax.ro.
Germania a avut si in luna mai controale temporare la frontiera cu Austria. Conform Acordului Schengen, in situatii exceptionale, tarile pot introduce, temporar, controale la frontierele din cadrul spatiului comun de libera circulatie. Berlinul a argumentat ca masurile temporare de control sunt prevazute in Articolul 23(1) al Regulamentului CE 562/2006 privind administrarea Spatiului Schengen.
“In situatii de amenintari grave la adresa ordinii publice sau riscuri privind securitatea interna, un stat membru Schengen poate reintroduce controale la frontiera interna pentru cel mult 30 de zile sau pe durata previzibila a riscului la adresa ordinii publice daca perioada depaseste 30 de zile”, se arata in Articolul 23(1) al Regulamentului CE 562/2006 privind functionarea Schengen.
La randul sau, Austria a anuntat ca, temporar, nu mai exista curse feroviare spre Germania.
Peste 13.000 de imigranti au sosit sambata in orasul german Munchen, iar autoritatile au estimat ca numarul total pentru sambata si duminica va fi de circa 40.000 de imigranti, anunta Agerpres.ro.
In contextul in care numarul total al extracomunitarilor veniti in Germania ar putea atinge 800.000 pana la sfarsitul anului, ministrul german al Apararii, Ursula von der Leyen, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *