Cât valorează un cont de Gmail furat de hackeri – Capital

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Pe baza unui nou indice de prețuri pentru anul 2021, pregătit de site-urile dedicate confidențialității datelor și securității cibernetice, contul de Gmail furat de hackeri ar putea fi recompensat financiar mult mai bine, decât un card.

Marele pericol pentru conturi

„Corporații renumite precum NASA, McDonald’s, Visa, MasterCard, Microsoft, T-Mobile, Lockheed Martin, Google, chiar și companiile de securitate cibernetică FireEye și SolarWinds au fost toate victimele (unor) atacuri grave doar în 2020”, explică Privacy Affairs. Unde ajung toate aceste date furate de hackeri?

Ajung la vânzare, în colțurile întunecate ale internetului la care utilizatorii obișnuiți nu au acces. Iar pentru cei care încă nu respectă cele mai bune practici cu privire la confidențialitatea datelor și la securizarea nenumăratelor conturilor digitale, suma obținută de hackeri ar putea constitui un semnal de alarmă.

Pe baza indicelui de prețuri Web Dark Business pentru 2021, un cont Gmail piratat poate valora 80 de dolari, adică mai mult decât, de exemplu, decât un card American Express clonat, cu PIN, care valorează 25 de dolari.

Un alt element interesant dezvăluit de Privacy Affairs este că prețul mediu pe Dark Web pentru un cont Netflix piratat care include un abonament pe un an este de 44 dolari.

NEWS 2.0
www.news20.ro

spot_imgspot_img