Deşi Putin a întors omenirea în anii 1960 prin anularea ultimului tratat nuclear, nu va începe niciun război mondial, transmite o publicaţie americană conservatoare

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

De când şi-a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei în urmă cu un an, Rusia a încercat să sperie Occidentul prin ameninţări nucleare.

Kremlinul a tot anunţat că implicarea NATO în Ucraina va conduce la al Treilea Război Mondial şi pierderi în masă pentru Occident. În realitate, o astfel de perspectivă este improbabilă.

Janusz Bugajski, editorialist de la Washington Examiner, susţine că Rusia blufează. 

„Unii oficiali occidentali, inclusiv preşedintele Joe Biden, l-ar fi avertizat pe preşedintele ucrainean Volodymyr Zelensky că al treilea război mondial trebuie evitat, iar secretarul de stat Antony Blinken a susţinut că încercările Kievului de a recupera Crimeea ar putea duce la un „răspuns mai larg al Rusiei”, implicând astfel atacuri militare asupra ţintelor occidentale.

Astfel de mesaje alarmiste pot submina unitatea Aliaţilor şi pot slăbi hotărârea Ucrainei prin prezentarea Rusiei ca pe o ameninţare convenţională majoră.

De fapt, în cursul anului trecut, armata rusă a fost decimată în Ucraina”.

Serviciile de informaţii occidentale estimează că 250.000 de soldaţi au fost ucişi sau răniţi şi o serie de unităţi de luptă de elită au intrat în  incapacitate.

Ministerul Apărării al Regatului Unit a concluzionat că Moscova şi-a desfăşurat cea mai mare parte a armatei în Ucraina, fără progrese semnificative. Acum se bazează pe barajele de artilerie şi pe atacurile de infanterie în masă ale recruţilor neantrenaţi pentru a obţine câştiguri minime pe câmpul de luptă.

„Ideea că armata Rusiei poate escalada atacul asupra Ucrainei într-un război mondial este o hiperbolă menită să dezarmeze liderii occidentali şi să sperie publicul, crede publicistul. 

Armata Rusiei este incapabilă chiar să lanseze un nou asalt major în Ucraina fără o mobilizare la scară largă care să plaseze economia pe picior de război.

Preşedintele rus Vladimir Putin se teme de un astfel de pas, deoarece ar demola mitul unei „operaţiuni militare speciale” restrânse şi ar provoca o rezistenţă publică mai semnificativă dacă va duce Rusia în incapacitatea de plată şi chiar colaps economic„, scrie Bugajski. 

Publicistul mai spune că al treilea război mondial nu este fezabil, deoarece Rusia nu are aliaţi loiali care ar lupta alături de ea într-un conflict cu Occidentul.

China va evita orice confruntare directă cu NATO în timp ce intenţionează să beneficieze de pe urma dispariţiei Rusiei, iar statele din Asia Centrală s-au distanţat deja de Moscova şi susţin tacit integritatea Ucrainei.

Nici măcar singurii aliaţi rămaşi, cum ar fi Belarus, Coreea de Nord,  Siria şi Iran, nu par să contribuie semnificativ la eforturile de război ale Rusiei în a echilibra balanţa, concluzionează publicistul, care crede că cel de-al treilea război mondial este un mit, o continuare a cultului celui de-al doilea război mondial.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img