Zelenski: Situația militară din sudul Ucrainei, destul de periculoasă pe alocuri

Situația militară din sudul Ucrainei este destul de periculoasă în unele locuri, în timp ce condițiile din est sunt foarte dificile, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-o alocuțiune video la începutul zilei de vineri, potrivit Reuters.

Volodimir ZelenskiFoto: Efrem Lukatsky / AP / Profimedia

Zelenski, vorbind la împlinirea unui an de la invazia rusă, a declarat că forțele pro-Moscova au bombardat din nou orașul Herson din sudul țării, de data aceasta tăind căldura pentru 40.000 de persoane.

„În ceea ce privește sudul – în unele locuri situația este destul de periculoasă, dar trupele noastre au mijloacele necesare pentru a răspunde ocupanților”, a spus el, rezumând evenimentele de pe diferitele fronturi.

„În est – este foarte dificil, dureros. Dar facem totul pentru a rezista”, a continuat el, referindu-se la atacurile repetate ale forțelor ruse care încearcă să captureze regiunile estice Donețk și Lugansk.

Zelenski a declarat că lucrările de reparații în Herson – care este bombardat zilnic – vor continua până când căldura va fi restabilită.

„Și vom reconstrui. Indiferent de ceea ce ar putea face acești teroriști și ticăloși ruși, vom reconstrui și vom restabili totul”, a spus el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *