Zelenski: Situația militară din sudul Ucrainei, destul de periculoasă pe alocuri

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Situația militară din sudul Ucrainei este destul de periculoasă în unele locuri, în timp ce condițiile din est sunt foarte dificile, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-o alocuțiune video la începutul zilei de vineri, potrivit Reuters.

Volodimir ZelenskiFoto: Efrem Lukatsky / AP / Profimedia

Zelenski, vorbind la împlinirea unui an de la invazia rusă, a declarat că forțele pro-Moscova au bombardat din nou orașul Herson din sudul țării, de data aceasta tăind căldura pentru 40.000 de persoane.

„În ceea ce privește sudul – în unele locuri situația este destul de periculoasă, dar trupele noastre au mijloacele necesare pentru a răspunde ocupanților”, a spus el, rezumând evenimentele de pe diferitele fronturi.

„În est – este foarte dificil, dureros. Dar facem totul pentru a rezista”, a continuat el, referindu-se la atacurile repetate ale forțelor ruse care încearcă să captureze regiunile estice Donețk și Lugansk.

Zelenski a declarat că lucrările de reparații în Herson – care este bombardat zilnic – vor continua până când căldura va fi restabilită.

„Și vom reconstrui. Indiferent de ceea ce ar putea face acești teroriști și ticăloși ruși, vom reconstrui și vom restabili totul”, a spus el.

spot_imgspot_img