ULTIMA ORĂ Modificarea OUG 114, partea bancară, ar putea intra în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare

Actul normativ de modificare a OUG 114, cel puţin partea bancară, ar putea intra în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, a declarat miercuri ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, la finalul întâlnirii cu reprezentaţii Asociaţiei Române a Băncilor.


Imaginea articolului ULTIMA ORĂ Modificarea OUG 114, partea bancară, ar putea intra în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare

Modificarea OUG 114, partea bancară, ar putea intra în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare

Teodorovici a precizat că s-a discutat despre impozitarea băncilor în funcţie de cota de piaţă a acestora, taxa urmând să fie de 0,2% pentru băncile cu cota de piaţă sub 1% şi 0,4% pentru cota de piaţă de peste 1%. Şi masa impozabilă a fost redusă, prin elimiarea unei mari părţi din activele financiare.

Ministrul a spus că vor urma şi alte întâlniri cu reprezentanţii băncilor, precum şi cu administratorii Pilonului II de pensii.

Reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor s-au întâlnit miercuri cu ministrul Finanţelor Eugeen Teodorovici, ocazie cu care au văzut forma completă a propunerii de modificare a OUG 114. Florin Dănescu, preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), a declarat că în perioada următoare membrii asociaţiei vor analiza propunerea, evitând să se pronunţe asupra noii forme a actului normativ. „Este un produs complex, are şi o variantă de bonusare, şi o variantă de privire inversă vis-a-vis de creşterea intermedierii financiare, de marja dobânzii. Este complex, trebuie să ne facem temele înainte”, a spus Dănescu.

NEWS 2.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *