Un fost informatician al CIA, găsit vinovat de scurgere masivă de instrumente către WikiLeaks

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Un fost informatician al CIA a fost condamnat miercuri la New York pentru că a transmis, în 2017, către site-ul Wikileaks instrumente de spionaj cibernetic aparţinând agenţiei americane de informaţii, o scurgere masivă denunţată cu fermitate de autorităţi, relatează AFP și Agerpres.

Sediul CIAFoto: Profimedia Images

Joshua Schulte, în vârstă de 33 de ani, „a fost condamnat pentru unul dintre cele mai ruşinoase şi dăunătoare acte de spionaj din istoria Americii”, a declarat procurorul federal din New York, Damian Williams, într-un comunicat.

În 2016, în timp ce lucra pentru o unitate de elită specializată în spionaj cibernetic, Joshua Schulte a început să creeze colecţia „Vault 7”, instrumente de hacking, malware, viruşi, cai troieni.

WikiLeaks a început să publice cele 8.761 de documente în martie 2017, afectând foarte mult agenţia şi oferindu-le hackerilor profesionişti şi amatori din întreaga lume aceleaşi instrumente ca ale spionilor americani.

„Sursa doreşte să lanseze o dezbatere publică privind securitatea, crearea, utilizarea, proliferarea şi controlul democratic al armelor cibernetice”, a spus atunci WikiLeaks.

Însă pentru procurori, Joshua Schulte a vrut să se răzbune pe CIA a cărei conducere a acuzat-o că nu l-a susţinut în conflictele cu colegii.

După cel de-al doilea proces şi patru zile de deliberări, juriul l-a găsit vinovat miercuri de opt capete de acuzare de spionaj şi unul pentru că minţit FBI-ul.Pedeapsa va fi fixată la o dată ulterioară.

spot_imgspot_img