Franta cere o intrunire de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU, dupa atacul chimic din Siria

Le Drian a declarat ca Franta condamna cu fermitate atacurile si bombardamentele desfasurate de fortele guvernamentale siriene in ultimele 24 de ore asupra orasului Douma, adaugand ca acestea reprezinta o “incalcare grava a legislatiei umanitare internationale”.
Diplomatia de la Paris a precizat ca va colabora cu statele aliate pentru a verifica daca au fost folosite arme chimice in Siria.
“Folosirea armelor chimice este o crima de razboi. Franta isi face datoria si colaboreaza cu aliatii si organizatiile internationale pentru a verifica veridicitatea si natura acestor atacuri”, a mai spus ministrul francez de Externe.?
CARNAGIU DE PASTE! Sunt 70 de morti, zeci de copii printre ei, si 500 de raniti. Reactia SUA: “Informatiile sunt inspaimantatoare”
Referindu-se la avertismentul presedintelui Emmanuel Macron ca Franta ar putea actiona unilateral in cazul unui atac chimic in Siria care sa produca victime in randul civililor, Jean-Yves Le Drian a spus ca Parisul isi va asuma intreaga responsabilitate in lupta impotriva proliferarii armelor chimice.
Misiunea Marii Britanii la ONU a anuntat prin intermediul contului de Twitter ca “Marea Britanie, Franta, SUA, Polonia, Olanda, Suedia, Kuweit, Peru si Coasta de Fildes au convocat o intalnire de urgenta a Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite pentru a discuta despre rapoartele privind un atac cu arme chimice in Siria”.
Guvernul britanic a cerut comunitatii internationale sa lanseze o “investigatie urgenta” in privinta incidentului din orasul sirian Douma.
“Sunt rapoarte extrem de ingrijoratoare privind un atac cu arme chimice, cu un numar semnificativ de victime. Daca informatiile sunt corecte, reprezinta o dovada suplimentara a brutalitatii lui Bashar al-Assad impotriva civililor nevinovati si a nerespectarii normelor internationale. Este necesara o investigatie urgenta, iar comunitatea internationala trebuie sa raspunda. Cerem regimului Assad si sustinatorilor acestuia, Rusia si Iranul, sa inceteze violentele impotriva civililor nevinovati”, se arata intr-un comunicat al Ministerului de Externe de la Londra.
O serie de organizatii umanitare si mai multi medici sustin ca minimum 70 de persoane din orasul sirian Douma au murit prin asfixiere si alte cateva sute prezinta simptome precum convulsii si saliva abundenta (spume la gura), specifice pentru expunerea la substante neurotoxice …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *